QUI SOM

Dir en unes quantes frases qui som resulta complicat, la nostra història ja té més de 20 anys, i resumir-los, o, el que és el mateix, resumir la vida d'una associació feminista que ha volgut mantindre la seua independència a través de les diferents circumstàncies polítiques i socials, és quasi una tasca de poetes.

Hauríem de ser capaces d'evocar fets i emocions, sentiments, alegries i tristeses, estranyeses i incomprensions, solidaritats, reflexions, anàlisis i pensaments... I després de combinar tots aquests elements obtindríem una imatge, el que som.

Però com estem en la nostra web i volem informar-te, en tenim prou amb esmentar les línies mestres del nostre ideari; tota la resta del que ens representa i identifica, la subtil i forta "teranyina” que les nostres relacions van teixint, haureu d'acostar-vos un poc més per a descobrir-la.

Som una associació de dones feministes de la ciutat de València, "la Casa de la Dóna". Ens sentim hereves dels inicis del moviment feminista en aquesta ciutat.

La nostra associació està formada per dones amb diverses maneres d'entendre el feminisme

Ens sembla important i preciós mantindre'ns independents d'altres organitzacions polítiques, sindicals, religioses, culturals... Això significa també que ens autofinancem.

Per a nosaltres no existeixen les fronteres.


Què volem?

Les nostres línies de debat-acció es dirigixen a visibilitzar i denunciar els fets i situacions que ignoren, oprimixen i violenten les dones, tant en la vida pública com en la privada. Les nostres propostes volen modificar aquestes realitats, eliminar les formes de vida basades en relacions de poder, en definitiva, el patriarcat.

Un altre interès que ens ocupa és el de rescatar el llegat de dones que ens van precedir i interpretar amb la nostra mirada els senyals que ens han anat deixant al llarg de la història.

No ens oblidem tampoc d'analitzar, entendre i debatre les aportacions de les teòriques feministes de sempre i d'ara.

Estem decidides a què les nostres manifestacions públiques responguen a les nostres línies de treball i reflexió, això matisa la nostra participació en plataformes conjuntes i grups de solidaritat .


Com funcionem?

Organitzem i gestionem les nostres activitats i recursos habituals a través d'un grup de sòcies. Les components d’aquest grup habitualment es presenten voluntàries per aquestes tasques en alguna de les assemblees. Qualsevol sòcia pot participar.

Preferim el funcionament assembleari.

La Casa és un lloc exclusivament de i per a dones perquè pensem que encara és necessari connotar políticament els espais.

El nostre local està obert als grups de dones feministes que ho desitgen. En ell han habitat i habiten molts grups aliens a l'associació, i s'han gestat, i inclús independitzat, d’altres : “Comissió de Dones 8 de març”, “Desobediència”, “Dones per la salut i la pau”, “Dones de negre”, “Seminari dels dissabtes”, “Desviades feministes”, “Lesbianbanda VLC”, “Dones Immigrants”, “Dones de la Marxa 2000” “Col•lectiu antimilitarista”, “Col•lectiu de sexualitat”, “Col•lectiu de feministes lesbianes”, “Comissió pel dret a l’avortament”, “D.I.L.D.O”